Casiana Elena

0%
S-au strâns: €0
Suma necesară: €60.000

Povestea Casianei Elena

Casiana urma să vină pe lume la sfârșitul lunii august. Însă pe parcursul sarcinii s-a dezvoltat mai repede decât vârsta gestațională astfel încât ar fi trebuit să se nască la începutul lui august. Prima surpriză ne-a oferit-o această fetiță pe 26.07, la 34 de saptămâni de sarcină, când a trebuit să se nască de urgentă prin operație cezariană datorită unei suferințe fetale provocată de lipsa de lichid amniotic. Și s-a născut…

Ceea ce știam că trebuie să fie copilul meu perfect sănătos, s-a dovedit a fi un bebeluș suferind de sindrom Apert. Adică: cu degetele de la mâini și de la picioare unite într-o afecțiune ce se numește sindactilie completă; oasele craniului sudate înainte de vreme ceea ce poate afecta dezvoltarea creierului ducând la hidrocefalie și retard mintal; etajul median al feței înfundat, ceea ce dă impresia de ochi bulbucați; și ochii depărtați.

Ce trebuie făcut acum? Căutăm medici care să ne opereze fetița, medici cu experiență în acest caz. Am găsit o clinică în Florența- Italia. Ea va trebui operată pe parcursul mai multor ani, ultimele operații trebuind efectuate după încheierea creșterii, adică după vârsta adolescenței. Până atunci însă trebuiesc efectuate de urgență operațiile la cap pentru ca viața să nu îi fie pusă în pericol.

Prima operație ar trebui efectuată la începutul lunii decembrie (prima operație de rezolvare a craniosinostozelor) și în funcție de recuperarea fetiței în urma primei intervenții vor fi hotărâți și ceilalți pași. Se va încerca cât mai rapid intervenirea și la nivelul manuțelor căci ea are unghiuțele încarnate și mereu infectate.

Dar pentru a face pașii aceștia noi avem două variante: să obținem un decont medical din partea Casei de Asigurari de Sănătate a României (decont care se dă pe baza formularului E112 – care se obține în urma completării unui raport medical de către un neurochirurg care să spună că dintr-un motiv sau altul operația nu se poate efectua în țară) sau să plătim operația. Formularul ne-a fost imposibil să îl obținem. Ne-a mai ramas să strângem banii. 15000€ numai pentru prima operație. Urmează o luptă contracronometru, de lungă durată, astfel că ne înarmăm cu multă răbdare și curaj!

Cum este Casiana acum și ce se întâmplă mai departe.

Casiana a fost operată. S-au strâns cei 15000€ datorită multor oameni care au rezonat cu durerea noastră și care au acționat: ne-au ajutat să strângem banii Casianei. Și am ajuns în Florența, la spitalul Meyer, unde Casi a fost operată pe 19 decembrie. Totul a mers minunat de bine iar Casiana s-a recuperat surprinzator de repede. Dezvoltarea ei psihică a continuat într-un ritm normal deși puțin întârziat. Dar copilul nostru luptător a continuat să se zbată în fiecare zi să își găsească drumul spre normalitate. De abia acum, în luna august, am reușit să stabilim data primei operații la mâini: 15 septembrie. Între timp lucrurile nu au fost simple pentru ea. A fost internată de trei ori cu afecțiuni respiratorii, o dată cu o boală a copilariei și încă o dată pentru o stenoză anală. Ne cunosc toate spitalele din București. Ne-am fi dorit noi să nu le știm, ele să nu ne cunoască. Au fost luni de zile de chin pentru rezolvarea stenozei anale – la spital, dar și acasă. Au fost săptămâni întregi de dormit pe paturi de spital și cumplite chinuri de abordare a venelor ca să fie montatate branule necesare tratamentelor perfuzabile. Și acum ne chinuim cu urmările stenozei anale: Casiana nu are scaun decât ajutată. Și acum ne chinuim ba cu câte un pui de febră, un roșu în gât, un muc mic.

Facem și kinetoterapie. Nu îi place. Mișcările sunt dureroase pentru ea. Orice fel de mobilizare este dureroasă.

Nimic nu e simplu în viața ei. Era grasuță până prin luna aprilie. Acum nu mai este. Atunci când te chinuie câte ceva și lucrurile nu sunt așezate așa cum trebuie, organismul este prea ocupat să rezolve problemele ce apar pe parcurs și nu mai are puterea de a crește.

Dar Casiana este un bebeluș frumos, vesel, iubit de cei din jur, luptător. Și își așteaptă degețelele. Știm că va fi greu. Orice ieșire din ritm e grea. Orice internare e grea mai ales cele cu intervenții chirurgicale. Însă știm că fără ele nu se poate. Știm că după aceea totul va fi bine. Niciodată normal, însă bine. Trebuie să fie bine. Este gândul și speranța care ne ajută să punem un pas în fața celuluilalt. Fără credința că ea va fi bine, totul s-ar nărui.